El Col·legi Larrodé és un centre docent que des dels seus orígens sempre ha estat vinculat a la formació de xiquets/es i joves del poble de Catarroja.

Els seus inicis es remunten als anys 30 del segle XX, quan Don Manfredo Monforte i Don Francisco Larrodé exercien conjuntament la seua activitat educativa a Catarroja. L’Acadèmia, nom amb què era coneguda popularment la seua escola, va tenir diversos emplaçaments sempre en el poble de Catarroja, sent un d’ells l’antiga “Plaça Vella”. Per aquell temps, cobria els primers nivells d’Ensenyament Primari fins a l’antic Batxiller Elemental i Superior. En el curs escolar 1966/67, Don Francisco va construir l’edifici del Col·legi en l’Avinguda Rambleta nº20. Don Francisco va decidir el seu retir amb el desig exprés que continuara la seua labor el professorat amb el qual havia confiat plenament, del qual formava part la seua esposa Donya Dora Alapont Puchalt.

Amb la Llei d’Educació de 1970, l’Escola Larrodé va passar a ser un Col·legi Privat d’Ensenyament General Bàsic i, l’any 1973, va ser subvencionat en els nivells d’E.G.B. pel Ministeri d’Educació i Ciència. L’1 d’Octubre de 1984 va canviar la titularitat a l’entitat, sent Col·legi Larrodé Cooperativa Valenciana la titularitat reconeguda oficialment en l’ordre de 29 de Març de 1985 de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència (DOGV, 16 de Maig de 1985).Actualment, i per les lleis educatives vigents, el Col·legi Larrodé és un centre concertat en els nivells d’Educació Infantil (2n cicle), d’Educació Primària i d’Educació Secundària Obligatòria.

Conscients de les limitacions espacials de l’edifici situat en la Rambleta nº20 i la gran demanda d’alumnat, l’equip de professors-cooperativistes es proposa un nou repte. La construcció d’un nou col·legi.

En el 2009 ens traslladem al nostre nou emplaçament, en *Rambleta nº 62, amb l’objectiu d’oferir millors serveis, més recursos i  una millor qualitat d’ensenyament. Les noves instal·lacions ens permeten ampliar l’educació infantil amb el Primer cicle (d’1 a 3 anys), duplicar el nombre d’alumnes i aules especialitzades i optar en un futur per l’ampliació fins a Batxillerat i Cicles Formatius.